Lepotni center Harmonija - Masaže
       
   
 
3333
 
 
 
Storitve
Nega obraza
Nega telesa
Oblikovanje telesa
Masa~e
Nega stopal
Nega rok
Depilacija
Solarij
Laser
*
ŠTEVEC OBISKOVALCEV
Obiskovalcev: 1302494
PRISOTNI NA STRANI
Prisotni : 3 gostje
Masaže Natisni E-pošta

Moč dotika človek pozna že od davnine, saj je masaža ena najstarejših znanih oblik zdravljenje. Z masažo blagodejno vplivamo na splošno psihofizično stanje in izboljšanje človeških sposobnosti.

 

 imagescatuw4l5

 


Masaža je najstarejša in najbolj naravna metoda zdravljenja in ohranjanja zdravja. Sprošča celo telo in um. Ker za masažo uporabljamo olja najvišje kakovosti, je učinek na kožo tudi kozmetičen. Vrednost masaže je tudi v neposrednem človeškem dotiku. Učinkuje na človekovo zdravje: izboljšuje krvni obtok, sprošča mišice, spodbuja prebavo in s stimulacijo limfnega sistema pospešuje izločanje odpadnih snovi.

 

PONUDBA:

Ob nakupu petih enakih masaž šesto podarimo!

Terapevtska masaža najbolja_masaa_v_mestu

Trpite bolečine v vratu,ramenih, hrbtenici,križu?

Rešitev za Vaš problem je TERAPEVTSKA MASAŽA !

Terapevtska masaža je rezultat integracije različnih terapevtskih pristopov, ki imajo kot skupni imenovalec pomoč pri zdravstvenih težavah oziroma odpravo dejavnikov, ki so njihov vzrok. Predstavlja sistem, ki omogoča hitro in efektivno delo, saj sloni na osnovnih principih fiziologije, nevrologije in biomehanike. Na podlagi skrbnega izbiranja informacij, opazovanja, izbranih testov, palpacije tkiv in vodenja evidenčnega kartona vsakega posameznika se določi potek tretmajev glede na potrebe same stranke.

Terapevtska masaža hrbtenice je učinkovita metoda lajšanja hudih bolečin in odpravljanja manjših kroničnih problemov s hrbtom. Ena terapija izboljša stanje za nekaj dni, več terapij pa lahko odpravi tudi dolgotrajne kronične težave.Gre za močno tehniko, s katero dosežemo sprostitev in povečano prekrvavitev mišic, ki potekajo vzdolž hrbtenice ter se priraščajo na vretenca in lopatice. S pritiskom in masažo teh mišic odpravimo mišične zakrčnine-vozle, ki nastajajo zaradi motenj v lokalni presnovi in dolgotrajnega mišičnega napora. Celotna hrbtenica se ogreje, raztegne, poveča se gibljivost celotnega ramenskega obroča. Pospeši se odvajanje strupov, ki so se nakopičili zaradi nezadostne prekrvavljenosti. Povečana prekrvavljenost tudi omogoča medvretenčnim diskom, da dobijo dovolj hrane.

Hrbtenico delimo na tri glavne predele (vratni, prsni in ledveno-križnični). V okviru teh predelov se masaža osredotoča na vretenca in diske, kjer je dokazano največ težav (npr. 4.-5. vretence ledvenega predela). Z rednimi obiski terapevta bolečine občutno omilimo (do 60%) in preprečimo poslabšanje stanja pri zelo hudih deformacijah.

 Indikacije terapevtske masaže hrbta: vse stare poškodbe hrbtenice, kronične in akutne težave s hrbtenico, ledvenim delom in vratom, povečano vratno ali ledveno lordozo nastalih zaradi prekomernega sedenja, dela za računalnikom, posedanja vretenc, hernije diska, problematična degenerativna stanja, išijas, lumbago, cervikolumbagija, tiščanje v predelu lopatic, glavoboli, migrene, mravljinčenja v rokah ali nogah …Z masažo se odpravi do 60% bolečin pri kroničnem išijasu in posedanju vretenc ter drugih kroničnih boleznih hrbtenice. Lažje težave pa lahko že po eni do petih masažah popolnoma izginejo. 

Terapevt se pri masaži osredotoči na del hrbtenice kjer ima stranka težave. Po želji stranke se lahko uporabi posebno protibolečinsko mazilo. Za večjo efektivnost se lahko pri terapiji uporabi tudi ultrazvok, ki omogoča izboljšanje absorpcije in difuzije aktivnih substanc v tkivu, pospešeno limfno virkulacijo in relaksacijo muskulature. Po tretmaju so Vam na voljo tudi terapevtske vaje katere izvajate doma.

 

Klasična masaža (izboljšana prekrvavitev, tonizacija kože ali sprostitev masiranih mišičnih skupin, kar ima za posledico tudi ugoden vpliv na delovanje ostalih telesnih sistemov)

Protibolečinska delna masaža (masaža se izvaja s posebnim protibolečinskim oljem in se prilagodi potrebam vsakega posameznika)

Masaža stopal (priporočamo jo pri bolečih, oteklih nogah; pred masažo se lahko naredi maska za vitalnost in osvežitev nog; še posebej je ta kombinacija primerna v poletnem času, ko noge zatekajo zaradi vročine)

Antistres masaža (masaža je namenjena vsem, ki so podvrženi nenehnim stresom; začne se s spoščujočo masažo celega telesa vključno s stopali z oljem, ki pomirja razdraženega duha, nato pa se konča z masažo obraza)

Aromaterapija (je postopek, pri katerim s kombinacijo eteričnih olj in različnih masažnih tehnik dosežemo popolno sprostitev telesa in duha; telo spravimo v stanje popolnega miru in harmonije; uporablja se za sprostitev, osvežitev, poživitev, izločanje strupenih snovi s potenjem, krepitev mišičnega tonusa, razbijanje maščobnih celic in posredno tudi izgubo telesne teže zaradi delovanja povišane temperature na pospeševanje metabolnih procesov.

 

Termoaromaterapija (masaža telesa z aromatičnimi masažnimi olji ob dodatnem segrevanju telesa s termo savno; uporabljajo se olja za sprostitev, za potenje, za tonus ter za vitalnost; aromaterapijo začnemo s sproščujočo masažo celega telesa. Sledi 30 minutni počitek v termo savni; po končanem postopku potenja in tuširanju ponovno zmasiramo celo telo; priporočamo jo za sprostitev in relaksacijo celega telesa, regeneracijo, dvigovanje obrambnega mehanizma, izboljšuje prožnost in tonus kože)

Scen Tao masaža (skrivnost azijske lepotne filozofije za telo in dušo; vsebuje protistresni kompleks; masaža krepi odpornost kože, vzpodbuja regeneracijo in regulira vlažnost kože; masaža poteka z posebnimi Babor vulkanskimi kamni). Scen Tao nega je prijetno doživetje posebne vrste. V središču je celostna sprostitev za kožo in čute. Scen Tao nega zajema celotno telo, na željo stranke pa se lahko opravi tudi samo azijska nega obraza. Scen Tao tretmaji so razviti z azijskimi strokovnjaki, pri čemer so upoštevane masažne tehnoke Daljnega Vzhoda. Posebno vlogo igra prav shiatsu masaža. Pri masaži se uporabljajo posebni shiatsu prijemi, ki vodijo do velike sprostitve in posebnega občutka wellnessa. Masaža stimulira določene točke (meridiane), ki povezujejo posamezne organe oziroma funkcionalne kroge, po katerih se pretaka življenjska energija (Qi). Masaža deluje poživljajoče. Zaradi pritiska popusti napetost mišic. Masaža se izvaja s posebnimi vulkanskimi kamni in posebnim toplim Scen Tao oljem, ki vsebuje zeleni čaj.
 

Čokoladna masaža z zapeljivim vonjem čokoladic »After Eight« (okoli čokolade se že od nekdaj spletajo skrivnostne in sladke zgodbice, saj daje vsakovrstno udobje bčutkov; fantazije po ovitju telesa v omamo čokolade in osvežujoče mete ter občutku neizmerne sreče in zadovoljstva se z masko CHOCOMINT popolnoma uresničijo;še več - medtem, ko se stranka prepusti neskončnim in sproščenim užitkom čokolade, njena koža iz maske črpa visoko vredna hranila, vlago in si gradi učinkovito zaščito pred prehitrim staranjem)

Tretma Harmonija (sprostitev za telo in duha; celostna nega s peelingom telesa, body fresh in masažo Vas popelje daleč vstran od vsakdana; primerna za vsakogar, ki je pod stresom in potrebuje potovanje vstran od vsakdana)

AYURVEDA

V Lepotnem centru Harmonija lahko uživate v Ayurvedskih masažah, katerih pradavne tehnike so bile osvojene kar v domovini ayurvede, Indiji, v Kerali na kliniki PVA Ayurvedic Multy Speciality Nursing Home (http://www.ayurvedaacharya.com). dayspa_ayurveda

Ayurveda je zasnovana na starodavni zdravilski tradiciji iz Indije, stari pet tisoč let, in ponuja naravne alternative tradicionalni medicini.

V prevodu beseda 'ayurveda' pomeni vedo ali znanost o življenju. V sanskrtu pomeni "vedo o dolgem življenju".

Ayurveda je umetnost, kako vsak dan živeti v harmoniji z naravnimi zakoni. Je starodavna naravna modrost, povezana z zdravjem in zdravljenjem.

Nameni in cilji te znanosti so ohraniti zdravje pri zdravi osebi in pozdraviti bolezen pri nezdravi osebi. Tako preprečevanje kot zdravljenje potekata po izključno naravnih metodah.Ayurveda pravi, da je zdravje popolno ravnovesje med tremi osnovnimi telesnimi energijami ali došami (vata, pita in kapha) ter vitalno ravnovesje med telesom, umom in dušo ali zavestjo. Zdravje je tudi rezultat dobrih odnosov z drugimi, upoštevanja naravnih in kozmičnih zakonov, poznavanja smisla svojega bivanja…

Po ayurvedi spada človek, glede na telesno zgradbo in osebnostne lastnosti med tri osnovne tipe ali DOSHE, ki jih ayurveda imenuje: VATA, PITTA in KAPHA in so pri zdravem človeku v ravnovesju. S primerno prehrano in ostalimi oblikami terapij, predvsem z masažami ayurveda pomaga ublažiti morebitne pretirano izražene doshe, ali vzpodbuditi slabše delovanje posameznih dosh.

S pomočjo PANCHA KARME (ali notranjega očiščenja) iz telesa odvedemo strupe in ga očistimo, izboljšamo krvni obtok in prebavo ter uravnovesimo stanje dosh. Prav tako je treba posameznemu tipu človeka prilagoditi prehrano. Po ayurvedi telo potrebuje AGNI (ogenj,oz. življenjsko energijo), ki obnavlja organizem. Indijske jedi so prijetno ostre ali močne, saj je tako presnova, oz. izgorevanje hrane v telesu učinkoviteje, to pa pomeni boljšo prebavo in boljše zdravje. 

Cilj ayurvede je doseči zdravje tako, da dosežemo ravnotežje in harmonijo in ne z borbo proti bolezni. Večji poudarek je na preventivi (preprečevanju) kot kurativi (zdravljenju).

Samo človek, ki je v svoji notranjosti v sozvočju s samim s seboj in pri katerem so telo, um, duša in zavest v harmoniji, je zdrav in zadovoljen, uspešen pri delu, srečen v ljubezni in v sozvočju z drugimi.

Ta cilj lahko doseže vsak, ki prepozna pot do sebe. Ker pa se vsaka telesna sprememba najprej dogaja v zavesti, je treba začeti prav v njej. Kadar na miselni in čustveni ravni kršimo naravne zakone, telo peša in ko samo ne zmore več odpravljati težav, zboli.
Danes je AYURVEDA v Indiji in na Sri Lanki priznana kot uradna medicina, ki jo poučujejo na univerzah. V zahodnem svetu pa so vse bolj priljubljene najrazličnejše oblike masaž s toplimi olji, ki so del Pancha Karme (očiščenja), z namenom ohranjanja zdravja in preventive.

 

Ayurvedske masaže se izvajajo s toplimi zeliščnimi olji po načelu stare indijske medicine. Pri masaži uporabljamo toplo masažno olje, vrsta olja pa je odvisna od tipa človeka, kot jih določa ayurveda.V našem centru se uporabljajo 100 % ayurvedska naravna olja, narejena iz rastlinskih substanc, ki so izdelana v Indiji. Olja ne vsebujejo kemičnih snovi, aditivov, barvil, konzervansov, antioksidantov, sintetičnih dišav, hormonov in fosfatov. Odišavljenost je dosežena samo z rastlinami. Vsebujejo visoko koncentracijo ayurvedskih rastlin in ne povzročajo alergij ter niso testirane na živalih. 

Nudimo naslednje indijske masaže:

INDIJSKA MASAŽA LASIšČA IN OBRAZA (30 min)

cagdaf4dJe starodavna ayurvedska masaža, ki se v Indiji že stoletja uporablja za krepitev in sprostitev. Je namenjena vsem, ki jih pestijo glavoboli, migrene, stres ali pa želijo samo uživati. Sprošča točke zatilja, ramenskega obroča, vratu, lasišča in zaključi s točkami na obrazu. V kratkem času daje globoko sprostitev in razbremenitev stresa, kar človeku povrne energijo in voljo, ki sta potrebni za premagovanje vsakdanjih obveznosti.  V Sloveniji sodi med novejše zvrsti masaž, na zahodu, zlasti v poslovnem svetu pa je zelo priljubljena in iskana vrsta. V Londonu, Parizu, New Yorku je ta masaža hit med poslovneži, menedžerji, trgovci, tajniki, skratka med vsemi, ki se vsak dan srečujejo z večjimi psihičnimi in fizičnimi obremenitvami. Prednost te masaže je, da se lahko izvaja na različne načine, leže, sede in celo v obleki. Indijska masaža glave je odlična podpora ostalim tehnikam v  sprostitvenih programih, uporablja se tudi za preprečevanje in celo odpravljanje določenih zdravstvenih težav: preprečuje glavobole; daje umsko in telesno sprostitev; preprečuje nespečnost; izboljša prekrvitev lasišča, kar krepi lase in preprečuje izpadanje las; izboljša prekrvitev v centralnem živčnem sistemu, s tem omogoča bistrejše razmišljanje in izboljšuje koncentracijo; uravnava delovanja čaker – energetskih centrov v telesu; stimulira limfni obtok; pospešuje odvajanje toksinov iz telesa; pomirja živčni sistem, krepi imunski sistem in zmanjšuje stres ter vznemirjenost. 

ABHYANGA – maziljenje (60 min) 

Maziljenje je nežna indijska masaža, v kateri stranki s tradicionalno masažno tehniko skrbno sprostimo sklepe, telo pa naoljimo s posebnimi ayurvedskimi zeliščnimi olji. S primernim dotikom vplivamo tudi na dostopna, povrhnja čustva. Ta masažna tehnika daje občutek sproščenosti, zavedanja svojega telesa,  občutek lahkotnosti. Sočasno izboljša prekrvitev in obtok vitalnih tekočin v telesu, odplavlja nakopičene strupe iz telesa,  s čemer pomlajuje in sprošča tudi notranjost telesa. Primerna je za vse ljudi. Že od dojenčkovega tretjega meseca naprej lahko maser izvaja to masažo. Po raznih medicinskih posegih bomo s tovrstno masažo dosegli hitrejše okrevanje ter v najkrajšem času privedli telo do  ravnovesja. Starejšim  abhyanga vrača energijo, podaljša življenje -  po tretji masaži je  telo videti lepše, boljša je mišična napetost.  

 

 

Ppicture__3_small1adabhyanga – masaža nog

Je ayurvedska masaža in drenaža nog. Z masažo boste odpravljali težave z bolečimi, oteklimi nogami, težave s črevesjem in menstrualne težave. Z masažo boste dosegli popolno relaksacijo in vzpostavili ravnovesje delovanja notranjih organov, vaše noge pa bodo po masaži spočite in lahkotne.

 

Indijska masaža nosečnic (60 min)

Ayurvedska masaža nosečnic se izvaja najprej v sedečem položaju, da z  tradicionalno indijsko masažno tehniko povečamo prekrvavitev hrbtnih mišic. Nato se v ležečem položaju z limfnimi tehnikami, ki preprečujejo zatekanje zmasirajo noge in roke. Masaža je primerna za globoko sprostitev in razbremenitev napetih mišic.  

       

 

 
< Nazaj
..:: Created by WebByBoSko ::..