Lepotni center Harmonija - Laser
       
   
 
slika_laser
 
 
 
Storitve
Nega obraza
Nega telesa
Oblikovanje telesa
Masa~e
Nega stopal
Nega rok
Depilacija
Solarij
Laser
*
ŠTEVEC OBISKOVALCEV
Obiskovalcev: 1239377
PRISOTNI NA STRANI
Laser Natisni E-pošta

Je odstranjevanje dlak z voskom za Vas boleče in kratkotrajno?

So se na Vaši koži pojavile rjave lise, ki izdajajo starost?

Imate na obrazu drobne žilice – kapilare?

Je aknasta in brazgotinasta koža za Vas problem?

Potrebuje Vaša koža regeneracijo, fotopomlajevanje?

 

Nova tehnologija uporabe svetlobe omogoča hitro, enostavno, neinvazivno in neboleče izvajanje niza posegov na koži, kot so:

Progresivna trajna epilacija

Zdravljenje aktivnih aken

Odstranjevanje pigmentnih madežev in žilnih sprememb na koži

Glajenje gubic na obrazu oziroma regeneracija in pomlajevanje kože obraza (fotorejuvenacija).

 

laser1IPL – intensive pulsed light v prevodu pomeni intenzivna pulzirajoča svetloba. Laserji kot IPL aparati delujejo na principu selektivne fototermolize. To pomeni, da se svetlobna energija pretvori v toplotno energijo, ki uniči ciljno celico. Učinek svetlobe (in njene pretvorbe v toploto) je odvisen od vsebnosti različnih pigmentov v koži (melanina, hemoglobina). Svetlobna energija deluje samo na nekatere strukture v koži. Na katere in v kolikšni meri je odvisno na eni strani od vsebnosti pigmentov v teh strukturah, na drugi pa od vrste svetlobe.

Pri sprožanju svetlobnega pulza lahko začutite kratkotrajen občutek toplote ali ščemenje. Zaradi širšega spektra valovnih dolžin (590 – 1200 nm) je s pomočjo različnih filtrov možno izvajati različne posege na različnih tipih kože.

Posegi se izvajajo preko posebne ročke, na kateri se nahaja kristal, ki prepušča svetlobne pulze. Pulz svetlobe prodira skozi kožo z energijo 14 – 30 J/cm2 ne da bi jo poškodoval.

Pomembno je vedeti, da lahko na enem predelu kože sočasno izvajamo več posegov. To pomeni, da lahko hkrati z izvajanjem progresivne epilacije na določenem predelu zdravimo tudi ostale kožne nepravilnosti kot so npr. žilne spremembe, akne. Poudariti je tudi potrebno, da so zaradi selektivne absorbcije toplotno obremenjene samo ciljne celice, okoliška tkiva pa ne.

Ob prvem obisku boste dobili navodila, ki se jih je treba držati pred in po posegu in s katerimi boste seznanjeni o metodi selektivne fototermolize.

 

ODSTRANJEVANJE DLAČIC OZIROMA EPILACIJA

laser2Na podlagi fototermičnega učinka dosežemo uničenje dlačnega folikla. Svetloba se absorbira v melanin, ki ga je največ v temnejših dlačicah. Koagulira celice matrixa, upočasni metabolizem cortex celic in oslabi prekrvavitev folikla. Ker je možno dlačni folikel uničiti le v anageni fazi (fazi rasti) je potrebno postopek ponavljati. Potrebno je opraviti od 3 do 10 tretmajev (lahko tudi več, odvisno od gostote dlak), da dosežete 70 - 90% dolgotrajno redukcijo poraščenosti na tretiranem predelu telesa. Tertmaji se ponavljajo na 4-6 tednov. Ker je postopek neinvaziven se izognemo nadležnemu vraščanju dlak. Za stranko so tretmaji neboleči. Tretiramo lahko vse dele telesa, razen predela okoli oči.

PREDNOSTI LASERSKEGA ODSTRANJEVANJA DLAK

Dolgoročna ali permanentna odstranitev dlak.

V nasprotju z elektrolizo, ki odstrani vsako dlako posebej, lahko z laserjem obdelamo mnogo večje površine v krajšem času.

Tveganje prenosa bolezni zaradi krvavenja je izključeno.

Odstranjevanje z laserjem je mnogo bolj udobno in praktično kot elektroliza.

depilationOMEJITVE PRI LASERSKEM ODSTRANJEVANJU DLAK

Za trajno odstranitev dlak je potrebnih vsaj nekaj posegov (približno 6-mesečna terapija).

Laserske terapije ne smemo opravljati na porjaveli koži.

Laser je lahko neučinkovit pri zelo svetlih dlačicah.

Laserskih terapij ne smemo opravljati v obdobju nosečnosti ter v hudih primerih epilepsije in diabetesa.

Prav tako se moramo izogibati terapijam z laserjem v primeru opečene kože, bodisi zaradi opeklin od sonca ali vseh drugih opeklin.

Prepovedano je posegati na odprte rane, materna znamenja ali lepotne pike.

Laser je neučinkovit tudi v primeru naravno nepigmentirane ali brezpigmentirane dlake.

Nekaj tednov pred obiskom laserskega tretmaja je priporočljivo dlake samo briti.

 

ZDRAVLJENJE AKTIVNIH AKEN

Svetlobni spekter uničuje bakterije (Corino b.), ki povzročajo nastanek aken. Pospeši celični metabolizem in vpliva na nastanek kisika v celični presnovi, kar uniči bakterije, ki so anaerobne. Fototermični učinek pomirjevalno vpliva na rdečico, ki je spremljevalec vnetnega procesa. Svetlobni žarki delujejo tudi na fibroblaste, kar občutno zmanjša ali celo odpravi brazgotine, saj vpliva na prestrukturiranje vlaken kolagena in elastina. Tretiramo lahko vse stopnje aken - vulgarne, cistične, papulopustulozne. Hitro lahko izvedemo aplikacije na obrazu, hrbtu ali prsnem košu. Odvisno od stopnje aknavosti je potrebno 6 do 12 tretmajev vsake 7-14 dni.

 

ODSTRANJEVANJE PIGMENTNIH MADEŽEV IN ŽILNIH SPREMEMB NA KOŽI

Odstranjujemo lahko le solarne pigmentacije. Te so tudi najbolj razširjene in moteče. Ker se svetloba absorbira v nakopičen melanin, se osvetljeni pigmenti v nekaj dneh po posegu ( odvisno od predela telesa ) sami počasi odluščijo s povrhnjice.

Po potrebi, glede na globino postopek ponovimo. V primerjavi z kislinami ali mikrodermoabrazijo je IPL metoda veliko hitrejša in res učinkovita. Tudi dolgoročno je tretma varen, saj pri odstranitvi pigmentacij ne tanjšamo povrhnjice.

Absorbcija svetlobe v hemoglobin povzroči koagulacijo drobnih kapilar. Učinkovito je odstranjevanje teleangektazij, spajder nevusov, kuperoze in rozacee na obrazu. Potrebno je opraviti od 3 do 5 tretmajev. Pomembno je dejstvo, da se stranka lahko takoj vrne na svoje delo in uporabi ličila. Po tretmaju je možna le rahla rdečica.

 

GLAJENJE GUBIC NA OBRAZU OZIROMA REGENERACIJA IN POMLAJEVANJE KOŽE OBRAZA (FOTOPOMLAJEVANJE – FOTOREJUVENACIJA)

Je resnična regeneracija kože. Svetlobni spekter vpliva na fibroblaste in s tem poveča sintezo kolagena in elastina. V svetu to tehniko imenujejo foto - rejuvenacija ali nekirurški lifting. Po tretmaju se stranka lahko takoj vrne k svojim dnevnim aktivnostim in uporabi ličila. Pomembno je tudi dejstvo, da okolica ne opazi , da je bilo na obrazu "nekaj delano". Po nekaj ponovitvah ( 3 - 8) , s pravilnimi vmesnimi intervali (15 do 20 dni), pa je koža na obrazu bistveno bolj gladka, napeta in nežna. Ker staranja ni moč prekiniti, postopek po potrebi ponovimo.

 

 

 
..:: Created by WebByBoSko ::..